Saturday, April 25, 2009

Majlis Mesyuarat Pengetua & Guru Besar Sekolah - sekolah dalam ATM Tahun 2009Majlis Penutup Mesyuarat Pengetua dan Guru-guru Besar Sekolah - sekolah dalam ATM Siri 2009 di langsungkan oleh Mej Jen Dato' Abdul Aziz Ibrahim, Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota pada 9 April 2009 di salah sebuah hotel di Sandakan, Sabah.

Mesyuarat ini berlangsung dari 7 April 2009 hingga 9 April 2009 yang dipengerusikan oleh Pengarah Pendidikan Angkatan Tentera Malaysia (ATM), merangkap Pengerusi Kor Perkhidmatan Am dalam ATM.

Perjumpaan yang penuh bersejarah ini adalah penting untuk meningkatkan tahap kualiti pengurusan dan pentadbiran sekolah-sekolah ATM bagi menjana generasi baru yang berkepimpinan dan intelek.


Pegawai-pegawai Kanan makan malam bersama dengan Mej jen Dato' Abdul Aziz Ibrahim.
Brig Jen Dato' Anuar Sabtu, Pengarah Pendidikan ATM merangkap Pengerusi KPA di majlis penutupan Mesyuarat tersebut.

Ringkas dan padat ucapan Mej Jen Dato' Abdul Aziz Ibrahim dengan penekanannya bahawa "latar belakang atau nature para pelajar bukanlah satu halangan utama dalam mendidik mereka menjadi pelajar yang cemerlang".


Majlis Penutup ini kemudiannya diselitkan dengan sesi soal jawab Dato' Abdul Aziz Ibrahim bersama wartawan tempatan berkaitan Pendidikan dalam ATM.

No comments: