Tuesday, April 28, 2009

Lawatan Panglima 5 Briged ke 5 KPD

LAWATAN PANGLIMA BRIGED KE 5 INFANTRI KE 5 KPD, KEM LOK KAWI, SABAH
Terpapar keprihatinan diri Panglima kepada anggota

Brigedier Jeneral Masrani Paiman, Panglima 5 Briged mengadakan lawatan ke salah sebuah unit naungan Markas 5 Briged, 5 KPD di Kem Lok Kawi pada 29 April 2009.

Semasa lawatan ini, ketibaan Panglima di sambut oleh anggota 5 KPD di hadapan pintu masuk Unit. Panglima kemudiannya bergerak ke dataran 5 KPD untuk menerima tabik hormat dan membuat pemeriksaan perbarisan yang dibawa oleh Kapten Mohamed Azli Hj Md Yasim, Pegawai Pemerintah 5 Platun Bekalan. Turut bersama Panglima sepanjang lawatan beliau adalah Mejar Abdul Rahim Ishak, Pegawai Pemerintah 5 KPD yang merupakan pengelola kepada acara lawatan Panglima ini.

Selesai sahaja acara pemeriksaan perbarisan oleh Panglima, lawatan diteruskan ke Bilik Gerakan untuk sesi taklimat berkaitan dengan pengurusan dan pentadbiran yang dilaksanakan sepanjang tahun 2007, 2008 dan semasa. Teradapat banyak pembaharuan terhadap sistem pengurusan yang dicadangkan oleh Panglima untuk memastikan segala pengurusan berjalan dengan lancar. Pada masa ini jelas terpapar sifat kepimpinan dan keperibadian Panglima yang sangat berkaliber dalam mentadbir pengurusan 5 Briged secara bersistematik.

Lawatan ini kemudiannya di teruskan dengan Jamuan bersama Panglima 5 Briged dan Upacara Menandatangani Buku Lawatan ke 5 KPD oleh Panglima.

Sempat Panglima menegur salah seorang pranita di dalam perbarisan.

Berbekalkan pengalaman, beliau berupaya memimpin dan mengawal Briged Ke-5 Infantri dengan mudah
Menandatangani Buku Lawatan ke 5 KPD

No comments: